| | | |

De Toekomst op het spel – download het spel gratis hier

Maandag 1 april jl. presenteerde Stichting Toekomstbeeld der Techniek de toekomstverkenning Economie: Bioprinters, grondstof-rotondes en brainternet? Hoe wij produceren, consumeren en herverdelen in 2050 van Silke den Hartog-de Wilde. Lees hier een verslag van deze bijeenkomst.

Bij de verkenning hoort ook de serious game: De toekomst op het spel, die wij samen met STT ontwikkeld hebben.

Doel van het spel

In het spel richt je een fictieve toekomst in. In een team van 3 tot 5 spelers streef je een gezamenlijk doel na voor 2050: willen jullie zoveel mogelijk omzet? Een inclusieve en solidaire samenleving? Of juist een klimaatneutrale samenleving? Op basis van dit doel koop je om beurten bouwstenen met technische en maatschappelijke innovaties, of bedenk je deze zelf. Daarbij houd je rekening met het toekomstscenario waarin je speelt.

Dit spel helpt de discussie over onze complexe en onzekere toekomst door mogelijke ontwikkelingsrichtingen te schetsen en spelers te laten kiezen uit mogelijke investeringen. Het helpt organisaties om in gesprek te gaan over de toekomst en zich voor te bereiden op veranderingen.

Inhoud van het spel

  • Een handleiding, overzicht van de scenario’s, een overzicht van de bouwstenen en een werkblad
  • 72 bouwstenen in 6 categorieĂ«n
  • 8 blanco bouwstenen (meer naar wens uit te printen)
  • 250 Future Coins

Het spel in gedrukte vorm is op dit moment niet meer leverbaar. Mocht je daar belangstelling voor hebben, laat ons dat dan weten. Bij voldoende belangstelling wordt er mogelijk een herdruk gemaakt. Stuur dan een mail naar mail@gamesandlearning.nl .

Print & Play

Het spel wordt door STT gratis ter download aangeboden. De bestanden kun je hier vinden, downloaden, dubbelzijdig printen en daarna knippen. Kost misschien even wat moeite, maar dan heb je wel een spel dat helpt om de toekomst met vertrouwen tegemoet te treden 🙂

Bouwstenen A Arbeid & Leren

Bouwstenen B Beleid & bestuur

Bouwstenen E Ecologie & Grondstoffen

Bouwstenen H Handel & Transport

Bouwstenen P Producten & Diensten

Bouwstenen Z Zorg & Gezondheid

Bouwstenen blanco

Future Coins

Vergelijkbare berichten