| | |

Games&Learning ontwikkelt spel voor DMO: Are you fit for duty?

Defensie Materieel Organisatie (DMO) groeit als kool. De komende jaren worden honderen mensen aangenomen in allerlei verschillende functies. Deze instromers komen terecht in een spannende, grote en soms wat complexe organisatie en tussen een mix van burgers en militaire collega’s. Om deze nieuwe instromers een warm welkom te geven is deze serious game ontwikkeld.

Are you fit for duty is een spel dat wordt gespeeld tijdens de introductiedag van Defensie Materieel Organisatie (DMO) en bestaat uit allerlei puzzels met als doel de organisatie en elkaar beter te leren kennen. Het spel wordt zo’n 8 keer per jaar gespeeld door steeds zo’n 40 nieuwe instromers verdeeld over 8 teams.

In teamverband moeten ze puzzels oplossen, goed om zich heen kijken, spullen verzamelen, QR-codes scannen, apps raadplegen, aanwijzingen vinden en hun nieuwe collega’s qua kennis leegtrekken om uiteindelijk voldoende cijfers te vinden om als eerste de munitiekist te openen.

De uiteindelijke winnaar mag op de foto met de Are you fit for duty-trofee, maar iedereen gaat met het speciaal ontwikkelde DMO-kwartet naar huis.

Deze competitie levert hilarische resultaten op, en elke introductiedag is weer anders. Ik heb dan ook enorm veel geleerd het afgelopen jaar, met name dat mensen je elke keer weer opnieuw verrassen. Zeker die keer dat een team ‘competitie’ wel erg letterlijk had genomen en vervolgens alle QR-codes met aanwijzingen had gejat zodat de rest van de teams niet verder kon. Inventief, dat wel, maar totaal onverwacht!

Dit spel is ontwikkeld in samenwerking met Natascha Koetsier van MIND van DMO. De vormgeving is van Sybo de Geus van 100 kilo, de materialen zijn zoveel mogelijk intern geproduceerd.

Het afgelopen jaar waarin we met dit project bezig zijn geweest was echt super. Hoe vaak komt het nu voor dat je een kazerne bezoekt (zo vaak dat ze je bij de poort herkennen), met een mix van burgers en militairen een spel doet, leert over de ins en outs van zo’n grote en complexe organisatie, achter een hoge militair aanrent om een goede plek te vinden voor het maken van filmpjes voor het spel en samenwerkt met de tofste mensen? En daarnaast ook nog iedere paar weken een nieuwe groep mensen met een hoop lol ziet leren over hun nieuwe organisatie en elkaar als nieuwe collega?

Dus fijn dat het spel er in volle glorie is, jammer dat het project voorbij is!

Vergelijkbare berichten