| | | |

Serious game De Toekomst van Economie spelen?

Jeej! De serious game De Toekomst van Economie die ik samen met Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) ontwikkelde is gespeeld op de Innovatie Expo 2018! Zo’n 50 man speelden dit prototype van de game. In de game bouw je aan een virtuele toekomst gebaseerd op scenario’s. En als je nieuwsgierig bent, kun je het spel via STT zelf spelen op 8 of 13 november aanstaande.

Het spel hoort bij de Economische toekomstverkenning die op dit moment wordt gemaakt door STT. In de verkenning naar de toekomst van onze economie draait het om de vraag: Welke invloed hebben technologische ontwikkelingen op hoe, wat en waar wij produceren, consumeren en distribueren in de toekomst? De verkenning kijkt vooruit naar 2050, dus naast huidige wetenschappelijke inzichten is er ook een gezonde dosis voorstellingsvermogen nodig. Momenteel zijn we in de afrondende fase van de serious game die wij daarvoor ontwikkelen.

De game helpt door voorbeelden te geven en mogelijke ontwikkelingsrichtingen te schetsen. Naast technologische ontwikkelingen worden ook maatschappelijke onderwerpen aangekaart. We willen graag dat deze game in het najaar van 2018 bij zoveel mogelijk organisaties gespeeld gaat worden. Hiermee verzamelt STT belangrijke perspectieven voor haar verkenning en de spelers van de game maken op interactieve wijze kennis met complexe materie.

Het spel ook spelen? Neem dan contact op met STT voor een speelsessie bij jou op het bedrijf, of doe mee met de geplande speelsessie bij STT zelf op 8 of 13 november van 13 – 17 uur. Wil je deelnemen of de game bij jou op het bedrijf spelen,neem dan contact op met Silke den Hartog op Wil je deelnemen, meld je dan aan via denhartog@stt.nl.

Vergelijkbare berichten