| | |

Europe at Work straks ook in Nederland – meekijken?

Soms komen onverwacht opleiding en passie bij elkaar, zoals in dit project. De afgelopen jaren heb ik onder de vlag van Teach the Future meegewerkt aan dit Europese gameproject: Europe at Work. Studenten en scholieren leren over de werking van Europa door het maken van een richtlijn. Onderhandelen, discussiëren, lobbyen, het zit er allemaal in. Wat had ik graag zo’n game willen doen toen ik indertijd Beleid en Bestuur in Internationale Organisaties studeerde (in plaats van het rare rollenspel wat we daar moesten doen. Snap zelfs achteraf nog niet wat de docenten bezielde, maar goed).

Het filmpje dat je hier ziet is van de 1e keer dat het spel gespeeld is met 125 studenten van het Marselisborg-gymnasium te Arhus, Denemarken. Het was de eerste uitgebreide speltest. En uiteraard hebben we daar een hoop van geleerd. Zo blijkt techniek toch altijd een kwetsbare factor te zijn, zijn Deense studenten de schattigheid en braafheid zelve en vermoed ik dat de langste mensen ter wereld daar in Arhus wonen.

Het spel wordt nog 2x getest, voordat het in Nederland gespeeld (en getest) wordt op 25 mei as op De Rooi Pannen te Tilburg. Ben je werkzaam in het onderwijs en wil je graag meekijken? Stuur dan een mailtje naar mail@gamesandlearning.nl en dan regelen we dat. Je bent van harte welkom!

Vergelijkbare berichten