| | |

Gezond gamen wint de Gouden Meesterproef 2019

Gezond gamen is een serious game met als doel bewustwording bij jongeren te creëren over gameverslaving. Rafael Groznik studeerde met deze game af bij Internationale Lifestyle Studies; Games&Learning was de opdrachtgever. Volgens de jury:

‘Rafael heeft een actueel relevant onderwerp uitgekozen. Hij is vanuit ontwerpen uitgegaan in zijn Meesterproef en is daarmee een ander proces ingegaan dan de meeste andere studenten en dat maakt zijn concept sterk. Hij weet met een Serious analoog (bord) game, een virtual game te ontwikkelen. In zijn werk weet Rafael techniek en humaniseren te koppelen en mede daarom is hij in staat om een menselijke Toekomst te creëren. Hij is onze winnaar van de Gouden Meesterproef 2019.’

Als opdrachtgever ben ik uiteraard supertrots! Ik vind het met name knap dat hij via een spel de gevaren van gameverslaving weet aan te kaarten, op een laagdrempelige manier en zonder het vingertje op te steken.

Het plan is om het spel later dit jaar uit te brengen en beschikbaar te maken voor het onderwijs. Voor meer informatie, mail op mail@gamesandlearning.nl of bel me op 06 – 51225199.

Vergelijkbare berichten