| | |

Games&Learning ontwikkelt Politieke Vaardigheden spel

Als projectmanager leid je grote, belangrijke projecten. Projecten met veel belanghebbenden en betrokkenen, projecten die misschien niet altijd zo lopen zoals jij dat zou willen. Want ook al gaat het officieel om genoeg tijd en voldoende geld, in de praktijk lopen zaken heel anders dan je had gedacht. En dan krijg je te maken met allerlei betrokkenen die ook iets willen.

PV-GAME-rollen

In het spel kies je een rol. Als het jouw beurt is ben jij de projectmanager. De andere spelers kiezen uit de andere rollen – wethouder, leverancier, burger of opdrachtgever. Daarnaast trekt iedereen een drijfveerkaart. De informatie hiervan houd je geheim voor elkaar.

PV-GAME-rollen-achterkant

Een van de rollen maakt een gesloten envelop open met daarin een heel vervelend probleem  en de discussie kan beginnen. Aan jou als projectmanager de schone taak te achterhalen wat ieders drijfveer nu eigenlijk is.

PV-GAME-wethouder

Hoe goed ben jij in het inschatten van de drijfveren van die ander? Lukt het jou om tegemoet te komen in de wensen van de wethouder? De leverancier? De burger? Of simpelweg je opdrachtgever?

PV-GAME-rol-plus-drijfveer

Dit kaartspel is ontwikkeld door Games&Learning in opdracht van de Gemeente Den Haag, specifiek voor projectmanagers in de IT voor de E-Academy. Het spel is voor 1 – 6 projectmanagers en duurt ongeveer 45 minuten.

PV-GAME-in-de-hand

Vergelijkbare berichten