|

Nieuw: gids voor gamification

Sem van Geffen, auteur van Gamification in de klas en drijvende kracht achter het platform voor gamification Mission Start heeft een nieuwe publicatie, de Gids voor Gamification.

Gids-inhoud
Damn – beautiful!

De gids is een praktische handleiding voor iedereen die zich afvraagt wat je nu eigenlijk gamification in de klas zou moeten of willen. Het biedt praktische tips en trucs, geeft voldoende voorbeelden om in te duiken en is daarnaast bijzonder mooi vormgegeven.

Gids-inhoudsopgave
Zeer compleet

Het fijne van de gids is dat de tips direct toepasbaar zijn en dat het gamification heel dichtbij brengt. Niks ingewikkelde theorieën, gewoon hop, aan de slag. De aanwezige theorie is helder en duidelijk, zeker als je al een beetje in de games bent ingevoerd.

Gids-inhoud03
Lekker duidelijk, hou ik wel van

De liefde voor spellen spat ervan af. De vormgeving in pixel art laat dat zien, maar ook het stuk over Nintendo –  waarbij ik me afvraag of de getoonde uitspraak van Satoru Iwata eigenlijk niet stiekem  over Sem zelf gaat. Als dat zo is, dan snap ik dat trouwens wel. Games bieden dat wat het werkelijke leven niet altijd doet: de kans om te excelleren, de kans om in een flow terecht te komen, te kans om supergoed te worden in dat wat je doet in een gecontroleerde omgeving.

Gids-uitspraak-satoru-iwata
Ik ook Sem, ik ook…

In dat kader helpt het overigens wel als je de gids leest en ernaast ook gewoon es wat spellen doet, al is het maar om te snappen waar die aantrekkingskracht vandaan komt.

Gids-inhoud04
Gewonnen, joehoe!

Een aanrader voor iedereen die wel eens wil weten wat je met games en gamification in de klas kunt doen!

Gids voor gamification van Sem van Geffen is hier te downloaden.

Vergelijkbare berichten