| | |

Games&Learning ontwikkelt Eigenaardighedenspel

Hoe eigenaardig ben jij? En als jij dan zo eigenaardig bent, hoe eigenaardig is die ander? Het eigenaardighedenspel laat je kijken vanuit een positieve insteek naar jezelf en de ander. Games&Learning ontwikkelde dit spel in opdracht van de Gemeente Den Haag als alternatief voor feedbacktraining.

Want laten we wel wezen, niemand houdt echt van feedback, toch? Niet als feedback betekent dat jij je moet aanpassen aan een algemene standaard. Of als feedback een middel is om je op je plaats te zetten.

Het eigenaardighedenspel gaat juist uit van wat jou uniek, grappig, gek of bijzonder maakt en kijkt naar hoe je elkaar vanuit die eigenaardigheden in teamverband kunt versterken.

Het spel bestaat uit een aantal rondes: een ronde waarin je een keuze maakt uit de eigenaardigheidskaarten of er zelf een aantal eigenaardigheden aan toevoegt. Je stelt jezelf aan de groep voor, aan de hand van de door jou gekozen eigenaardigheden.

In een volgende ronde vorm je een team dat moet samenwerken op een fictief project. Vanuit je eigenaardigheden speel je een aantal scenario’s die beroep doen op verschillende typen eigenaardigheden. In de ronde daarna bespreek je met elkaar op basis van klier- (of hindernis-)kaarten, wat een mogelijke oplossing in de weg kan staan.

Tijdens het spel worden live tekeningen gemaakt door Manja Rosinga van Bureau Beeldkracht en krijg je aan het eind van de workshop jouw unieke eigenaardigheidskaart mee.

Het spel is ook zelfstandig te spelen in een aantal spelvarianten, afhankelijk van hoe goed de spelers elkaar kennen.

Helaas is het spel alleen in opdracht van de Gemeente Den Haag te spelen. Er wordt op dit moment gewerkt aan een eigen versie. Mocht je informatie willen, stuur me dan even een mailtje op mail@gamesandlearning.nl of bel.

Vergelijkbare berichten