| |

Wat als: de toekomst als gespreksonderwerp

Wat als we een pilletje kunnen nemen die ervoor zorgt dat we nooit meer hoeven te slapen? Wat als we een lens in kunnen doen die ervoor zorgt dat we kunnen zien in het donker? Wat als je in gesprek wil over de toekomst maar die toekomst is er nog niet?

Dan pak je Wat als, een gesprekstool voor iedereen die wil praten over een toekomst waarin de mens maakbaar is. Wat als bestaat uit 30 vraagkaarten en is ontwikkeld door Sanne Neuteboom als afstudeeropdracht aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle. En wat een superleuke tool is dit geworden? “Kinderen reageren superenthousiast als ze dit spel doen. Je moet echt na een uur ermee stoppen want ze blijven maar doorpraten. Ze denken echt na over hun antwoorden. Super om te zien dat kinderen al zo goed nadenken over de toekomst!” aldus Sanne, die de tool uitgebreid getest heeft.

Ik snap die enthousiaste reactie, de vragen zijn leuk, inspirerend en door de Wat als-start van elke vraag denk je gelijk na over mogelijkheden en consequenties. Het biedt niet alleen ruimte voor fantasie maar zet je ook aan het denken over je eigen gevoelens. Want wil je wel een pil zodat je niet meer hoeft te slapen? Is dat wel goed voor ons, als mensheid? Wat moet je in vredesnaam met al die extra uren? Gaan we dan nog meer werken? En wil ik dat wel? En zo kun je uren met elkaar in discussie!

Een echte aanrader dus!

Informatie over de tool of het bestellen kan via haar website: https://www.watals-toekomstpraat.nl.

Vergelijkbare berichten