| |

De Toekomst op het Spel: presentatie boek & game op 1 april te Den Haag

Het dozen moeten nog gevouwd, de bouwstenen worden – as we speak – gedrukt en de laatste hand wordt gelegd aan de handleiding, allemaal net op tijd voor de grote dag, maandag 1 april. Dan wordt het boek en de serious game gepresenteerd.

Over de toekomst van de economie gaan veel verhalen rond. Vaak speelt technologie daarin een hoofdrol: we stevenen af op een vierde industriële revolutie; straks nemen robots al onze taken en banen over; we moeten een transitie maken van een lineaire naar een circulaire economie; en wat moeten we vinden van de opkomst van kunstmatige intelligentie en designer-baby’s? Wat wordt de impact van technologie op onze toekomstige economie? Stuurt technologie ons op een bepaalde toekomst af, of valt er nog iets te kiezen?

Om een beeld van de toekomst te kunnen vormen en je als organisatie daarop voor te bereiden, is naast actuele kennis en data een gezonde dosis voorstellingsvermogen nodig. Stichting Toekomstbeeld der Techniek werkte tussen 2017 en 2019 aan een toekomstverkenning economie. Op 1 april wordt het boek over deze verkenning gepresenteerd en kun je kennismaken met de scenario’s en de serious game die ik in samenwerking met STT heb ontwikkeld in het kader van deze verkenning.

De bijeenkomst zal bestaan uit twee delen: een plenair gedeelte met een boekpresentatie en de overhandiging van het eerste exemplaar van de toekomstverkenning Economie aan mevrouw Ilma Merx, algemeen directeur van de dienst Stadsbeheer bij de gemeente Den Haag. Mevrouw Merx is namens de gemeente Den Haag lid van het Algemeen Bestuur van STT.

De tweede helft van de middag zal in het teken staan van ontmoeten en kennis delen onder begeleiding van STT en de opstellers van de toekomstverkenning. Aan verschillende tafels ontmoet u de overige deelnemers aan deze bijeenkomst. U kunt een de serious game uitproberen of discussiëren over de de toekomstscenario’s die zijn ontwikkeld voor de verkenning. Het aantal plaatsen voor dit deel van het programma is beperkt.

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos, maar aanmelden is verplicht. Graag verneemt STT of je het gehele programma aanwezig zult zijn of slechts een deel van het programma.

Het programma (onder voorbehoud) is als volgt:

12.00 – 12.30 Inloop met lunch
12.30 – 13.00 Opening Patrick van der Duin (STT) en Ton van Gestel (Gemeente Den Haag)
13.00 – 14.00 Boekpresentatie en -overhandiging
14.00 -14.30 pauze
14.30 – 16.00 Aanvang tweede deel:
Interactief: aan de slag met de toekomst aan de hand van de serious game of de scenario’s
16.00 – 17.00 Slot en gelegenheid tot netwerken onder genot van een drankje

Locatie:
Stadhuis Den Haag: De Haagse Lobby (Spui 68, 2511 BT Den Haag)
Deze congreslocatie is gelegen op de tiende etage van het Bibliotheekcomplex voor het Stadhuis. De toegang naar de Haagse Lobby bevindt zich dan ook in de OpenbareBibliotheek. Met de lift ga je naar de entree van de Haagse Lobby.

Aanmelden kan hier! Zien we je maandag?

Vergelijkbare berichten