|

504: een raar spel maar barstensvol handige spullen

504 is eigenlijk een heel raar spel, of liever, spelLEN. Wel 504 spellen om precies te zijn. Friedman Friese, maker van diverse bordspelhits als Funkenslag, Power Grid en mijn persoonlijk favoriet Friday (lees mijn review van dit spel hier), heeft geprobeerd in een doos 504 spellen te stoppen.

Met behulp van een boek, een doos tjokvol spelonderdelen en wat geduld kun je allerlei soorten spellen maken. Het spel bevat 9 modules waarvan je er drie combineert, bijvoorbeeld Race, Roads en Shares, en je hebt een spel waarbij je om het snelst wegen verkoopt voor aandelen, of zoiets.

Innovatief, dat zeker. Leuk? De meningen zijn hierover verdeeld. Ik heb het zelf nog niet gespeeld, want vooral het boekwerk dat je moet doornemen voordat je zeg spel 192 kunt spelen of spel 736 vind ik nogal intimiderend. Neemt niet weg dat het spel serieuze fans kent, die zijn er, en hebben ook misschien wel alle varianten gespeeld.

Waar deze doos dan weer wel heel handig voor is, is voor de spelonderdelen. Houten meeples, papieren geld, gebiedstegels, echt van alles en nog wat. Met dat alles kan je echt eindeloos je eigen spel in elkaar zetten. Top dat!

Lees hieronder wat reviews:

*afbeelding van Shut up and Sit Down

Vergelijkbare berichten