| |

Pratende hondjes in Boijmans van Beuningen

Vanaf deze week kun je in het Boijmans van Beuningen een rondleiding krijgen van pratende hondjes: Kate en Buddy. De knuffels reageren op beacons die op verschillende plekken in de ruimte geplaatst zijn. Zodra je in de buurt van een van de schilderijen met beacon komt, begint het diertje tegen je te kletsen over het schilderij. Knappe beestjes trouwens, want niet alleen weten ze een hoop te vertellen over de schilderijen, ze stellen ook vragen aan jou. En hoe briljant, antwoord geven doe je door middel van aaien: “Wat heeft het jongetje op dit schilderij in de hand? Is het een pen of een penseel? Als je denkt dat het een pen is, aai dan over mijn rug, als het een penseel is, aai dan over mijn hoofd.” Aaien als communicatiemiddel, hoe fijn! Hoe leuk!

De hondjes zijn bedacht en geproduceerd door GoWonder, die met deze Tellmies museumland gaan veroveren, met Boijmans als primeur. De kinderraad van het museum heeft de schilderijen gekozen, de teksten bedacht en ook ingesproken. Afgelopen zaterdag heeft de kinderraad de hondjes aan de directeur van het museum gepresenteerd. Hij vond het bijzonder dat je gelijk een band hebt met het hondje. Dat snap ik helemaal. Ook al weet je dat je met een geprogrammeerde knuffel op je arm rondloopt, dan nog heb je de neiging het beestje constant aan te raken en echt te reageren op dat wat het zegt. Als Buddy zegt: aai, dan aai je! Als Buddy zegt: Komop we gaan naar de volgende ruimte, dan loop je naar de volgende ruimte. Ik voorzie veel mogelijkheden voor Kate en Buddy. Wordt vervolgd!

h

Vergelijkbare berichten